Sterimed, una empresa del Vallespir que està important i distribuint milions de màscares

La UPE66 rebrà avui una comanda de més de 500 000 màscares destinades als assalariats de les empreses locals

Catalunya Nord, Vallespir

| Sterimed - Els Banys

L’empresa Sterimed, coneguda abans com Arjowiggins, està instal·lada als Banys d’Arles. El grup Sterimed compta prop de 1 000 treballadors entre les seves fàbriques als Estats Units, Mèxic, Xina, Txecoslovàquia, i l’estat francès.
La fàbrica del Vallespir, amb una plantilla de 300 persones, és la unitat de producció més gran d’aquest grup. El darrer balanç publicat, fa estat d’una xifra d’afers per la fàbrica dels Banys de prop de 76 milions d’euros el 2018. El grup preveu realitzar 150 milions d'euros el 2020.
Als Banys, la fàbrica està especialitzada en els envasos i embalatges estèrils pels fabricants de dispositius mèdics d’ús únic.
En temps normal, la fàbrica ja treballa les 24 hores al dia, 7 dies sobre 7.
Durant la crisi ha mantingut la seva activitat i l’ha adaptada a la nova situació. La unitat de Sterimed del Vallespir ha decidit dedicar-se la importació de màscares quirúrgiques. Una activitat que no és la del grup, però que ha estat facilitada pels contactes que té l’empresa als països asiàtics.
Les 500 000 màscares que han estat encarregades per la Unió per a les Empreses 66 pels assalariats de les empreses de Catalunya Nord tenen totes la certificació CE.