Les patronals cada cop més preocupades

El sector del turisme espera la reobertura de les platges

Catalunya Nord

El President de la Unió de Mesters i Indústries de l'Hostaleria dels Pirineus Orientals es mostra inquiet per la temporada turística d'estiu. Hervé Montoyo alerta que una temprada sense activitat a les platges seria una catàstrofe econòmica per les empreses i per milers de llocs de treball. Per això reclama una mobilització massiva de tots els sectors per garantir un accés segur a les platges. També ha anunciat que conduiran accions jurídiques contra les assegurances per no fer costat a les empreses.

Les organitzacions patronals dels Pirineus Orientals també reclamen mesures especials a la Federació Francesa de l'Assegurança per afrontar la crisi econòmica que seguirà la crisi sanitària. Les patronals demanen que siguin anul·lades les primes durant el confinament per totes les empreses tancades, i que es redueixi proporcionalment per les empreses en activitat parcial.
També demanen ajudes pels establiments que seguiran tancats després del confinament, o per les indústries que puguin patir la concurrència deslleial per part d'empreses estrangeres.