Resum diari de la COVID-19 – Dijous 30 d’abril

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

El coronavirus va fer un mort més ahir a Catalunya Nord. Ja són 31 persones que han mort de la malaltia al departament. 19 persones són hospitalitzades, 8 en reanimació, són xifres idèntiques a les d'ahir.

Mascàres

La Unió per les Empreses 66 rebrà avui una comanda de més de 500 000 màscares destinades als assalariats de les empreses locals. Les màscares han estat fabricades per l'empresa Sterimed dels Banys d'Arles.

A partir de dilluns els supermercats començaran a vendre mascaretes a un preu de 1 a 3€. Els grans magatzems vendran les màscares amb un preu limitat per que siguin assequibles per a tothom.
Cada magatzem decidirà de les condicions de compra, en particular de la quantitat autoritzada per persona.

Econòmia

El President de la Unió de Mestiers i Indústries de l'Hostaleria dels Pirineus Orientals es mostra inquiet per la temporada turística d'estiu.

Les organitzacions patronals dels Pirineus Orientals també reclamen mesures especials a la Federació Francesa de l'Assegurança per afrontar la crisi econòmica que seguirà la crisi sanitària.

Catalunya Sud

A Catalunya Sud continua la tendència a la baixa del nombre de morts per coronavirus als hospitals catalans. Aquest dimecres 62 persones van morir de Covid-19 en els centres hospitalaris catalans. Per cinquè dia consecutiu, la xifra de defuncions se situa per sota dels 100. Des del començament del brot de coronavirus, 5.897 persones han mort a Catalunya Sud després d'haver donat positiu de la Covid-19 o bé com a casos sospitosos.

Món

La regió suma 7 morts de més des d'ahir amb un balanç de víctimes que ha pujat a 390. L'Agència regional de Salut calcula que 6.740 persones són infectades actualment a la regió, de les quals 665 són hospitalitzades.

A l'estat francès ahir van morir 427 persones del coronavirus, fet que eleva a 24.087 el nombre total de víctimes. El nombre d'hospitalitzacions és de 26.834, una xifra en lleugera baixa. Durant la jornada d'ahir es van registrar 1.070 noves admissions als hospitals de tot l'estat.

El Ministre d'Educació francès va donar més detalls sobre la reobertura de les escoles primàries. Jean-Michel Blanquer va deixar clar que el dia 11 de maig només els mestres tornaran a les escoles, els mainatges ho faran l'endemà, el dia 12 de maig. Blanquer també va precisar que els pares seran informats de les condicions de reentrada entre els dies 4 i 7 de maig.

A Alemanya han tornat a augmentar el nombre de casos positius de Covid-19 després de l'inici del desconfinament. Una setmana després de la fi de les mesures de restriccions de desplaçament i la reobertura dels comerços, el nombre de contagis diaris és en clara alça. Per primer cop en una setmana el nombre de morts a passat dels 200. Per aquest motiu Alemanya podria tornar a aplicar mesures de confinament si les xifres no tornen a baixar.

Europa s'apropa a 1.100.000 contagis de covid-19 i supera les 120.000 morts, segons les últimes dades publicades aquest dimecres pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties.
Espanya continua sent l'estat europeu amb més casos confirmats de coronavirus amb quasi 213.000 pacients infectats. Itàlia és el segon i supera els 200.000 casos. El Regne Unit és el tercer estat més tocat amb un poc més de 161.000 infectats.