Jocs Olímpics ajornats al 2021: un mal de cap per les federacions esportives.

La preocupació de les federacions ara mateix és saber com es podran entrenar els atletes i en quines condicions

Catalunya Nord

Pels atletes, els Jocs Olímpics són la gran cita del calendari de cada quatre anys. És un esdeveniment cabdal en la vida d'un esportista. Ho és també pel públic, per la vida d'una vila i l'economia de tot un país.
Aquest any és Tòquio qui havia d'organitzar els Jocs, però encara hauran d'esperar. Amb l'aparició de la crisi sanitària actual el Comitè Olímpic ha decidit ajornar d'un any la competició. Per tant els Jocs Olímpics de Tòquio es celebraran a partir del 23 de juliol del 2021.
En tot cas aquesta és la intenció però al Japó hi ha veus que fins i tot dubten que es puguin celebrar els jocs d'aquí a un any.
Amb l'ajornament de la competició és tot un programa de treball i de preparació que canvia pels esportistes i les federacions.
Les proves de qualificacions encara no estaven totalment tancades per alguns esports quan s'han hagut d'interrompre pel confinament.
Unes complicacions que descobrim avui amb en David Angelats. Ell és vicepresident de la federació francesa de bàdminton i és encarregat d'acompanyar els esportistes als Jocs Olímpics.
Amb ell descobrim les complicacions que implica aquest ajornament. Complicacions esportives però també econòmiques i polítiques.

David Angelats, vicepresident de la federació francesa de bàdminton, comenta les complicacions creades per l‘ajornament dels Jocs Olímpics: