El tall de la RN116 sembla aïllar el coronavirus del Conflent

“Des del tall de la 116 per la tempesta Gloria no hem tingut gent de fora i no hem tingut virus”.

Conflent

| Joan Becat

Al Conflent només s'ha detectat un sol cas de coronavirus durant aquesta epidèmia.
Molts conflentins fan el lligam amb el tall de la 116, ja que des del febrer la mobilitat entre el Conflent i la plana ha estat mínima. Un fet que molt probablement ha tingut influència sobre el risc de contagi del coronavirus.
El doctor Pere Batlle, metge generalista a Rià, es mostra poc preocupat. Recorda que només s'ha detectat un sol cas positiu al Conflent i que no ha contaminat ningú, ni tan sols entre els seus familiars.
El Doctor Batlle ens explica com les mesures de confinament afecten el seu treball. Al seu cabinet ha posat en plaça tota una sèrie de mesures per limitar el risc de transmissió de virus. Malgrat tot encara té pacients que no venen per por al risc de contagi.
El Doctor Pere Batlle calcula que actualment treballa un 30% o 40% del què és la seua activitat normal. Al principi de l'epidèmia va tenir moltes telefonades de gens que es mostraven inquiets per possibles símptomes de Covid-19. Avui això ha canviat i ja són pocs els pacients qui el van a veure per símptomes sospitosos de coronavirus.
És per aquests motius que segons ell la reobertura de les escoles del Conflent representen poc risc, sempre que no hi hagi moviments d'alumnes o de professors entre el Conflent i zones més tocades pel virus.
Tot i això el Doctor Pere Batlle es manté prudent sobre el futur perquè l'evolució del virus és imprevisible i la detecció de la Covid-19 encara dona poques garanties.

El doctor Pere Batlle, metge generalista a Rià, es mostra de moment poc preocupat per l’evolució del coronavirus al Conflent:

">