El paper dels municipis durant el desconfinament amb Guy Ilary, president dels batlles de Catalunya Nord.

En moments com aquest és quan es demostra “la necessitat dels batlles” en llur funció de proximitat amb la població.

Catalunya Nord

Guy Ilary és batlle de Talteüll i després d'un mandat de 42 anys va decidir no tornar-se a presentar a les últimes eleccions municipals.
En temps normals Guy Ilary ja estaria aprofitant de la seua jubilació tal com ho tenia previst. Però no és així, amb l'aparició de l'epidèmia del coronavirus Guy Ilary, com tants altres batlles, s'ha vist obligat a mantenir el càrrec encara un temps.
Fins que es celebri la segona volta de l'elecció municipal Guy Ilary seguirà essent batlle i President de l'Associació de batlles de Catalunya Nord.
Per aquests elegits que tenien previst plegar però que han d'allargar llur mandat la situació no és fàcil. A més de la qüestió de legitimitat del càrrec també hi ha el fet d'haver d'assumir la gestió molt delicada de la crisi sanitària.
El President de l'Associació de batlles de Catalunya Nord ens explica el paper dels municipis en les mesures de desconfinament que es preparen, en particular pel que fa a la distribució de màscares entre els ciutadans.
Pero Guy Ilary alerta que “no cal que la població imagini que el fet de disposar d'aquestes màscares els autoritza anar i venir pels carrers com si el coronavirus no existia més”.
Sense entrar en el debat de si cal obrir o no les escoles a partir de l'11 de maig, Guy Ilary considera que els batlles i els municipis han d'estar a punt pel retorn de la mainada a classe.
Guy Ilary opina també sobre el pla de desconfinament de l'estat francès preparat pel batlle de Prada Jean Castex.

Guy Ilary, president de l’associació de batlles de Catalunya Nord parla del paper dels municipis durant el desconfinament:

">