A la regió Occitanie ja s’han realitzat 52.693 test de coronavirus

Fins ara s'han detectat casos positius en 240 residències per persones grans dependents de la regió.

A la regió Occitanie es realitzen de mitjana unes 3000 proves de detecció del coronavirus cada dia. Quan acabi el confinament la capacitat d'anàlisi hauria de ser de 15.000 test al dia. Es calcula que de moment aquest test s'ha pogut fer a 52.693 persones des de l'1 d'abril.
Per augmentar encara aquestes xifres, el Director General de l'Agència Regional de Salut i el Prefecte de Regió han informat tots els Presidents dels Consells Departamentals de les modalitats de mobilització dels laboratoris departamentals que vulguin contribuir a l'estratègia de detecció del virus.
També han augmentat les proves a les 838 EHPAD (residències per persones grans dependents) que hi ha a la regió. Aquestes proves han permès detectar casos positius en 240 EHPAD.
Arran d'aquestes xifres un dispositiu regional de detecció del virus s'ha establert en 147 residències. Fins ara 6.500 residents han estat controlats així com 4.700 agents.
El resultat és de 582 casos positius entre els pacients i 277 entre el personal de les residències. Segons Salut Pública França s'han produït 139 defuncions a les residències de la regió. Aquestes xifres s'han d'interpretar amb precaució, ja que recullen tant els morts a qui s'han fet les proves com aquells que presentaven tots els símptomes però a qui no es va fer cap prova de detecció del coronavirus.