Ampliació: Més de 850 multes a la frontera per no respectar del confinament

Catalunya Nord

La Policia a les Fronteres (PAF) és l'encarregada de vetllar pel respecte de les restriccions de circulació a la frontera entre els estats francès i espanyol.
Des de l'inici del confinament els policies han refusat l'entrada en territori francès a més d'un miler d'automobilistes i han multat prop de 850 persones per no respectar les regles de confinament.
Actualment la PAF està desplegada en 5 passos fronterers després que la Prefectura decidís tancar les carreteres secundàries de connexió entre els dos estats.
Els passos que actualment estan oberts són:
• L'Autopista A9
• La RD 900 al vilatge del Pertús
• La RD 914 al coll dels Belitres a Cervera de la Marenda (obert de les 7.30 h a 17.30 h)
• La RN 20 a la Guingueta d'Ix
• La carretera neutra en direcció a Llívia
És en aquests accessos que la PAF aplica les restriccions de mobilitat seguint les mesures establertes pel govern francès.
Poden creuar la frontera el personal mèdic que entre en territori francès per lluitar contra l'epidèmia, els transportistes, el personal diplomàtic i els treballadors transfronterers.
Per ser reconegut com a treballador transfronterer és necessari demostrar que una persona treballa de manera habitual en una empresa instal·lada en un estat veí al que resideixen, i que tornen a casa seua almenys un cop a la setmana.
Els treballadors temporals, de moment, no tenen el premis per entrar en territori francès.
Les persones que vulguin creuar la frontera han de justificar el motiu del desplaçament i presentar a la policia francesa una derogació de desplaçament internacional que es pot trobar a la web del Ministeri de l'Interior francès (www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage).