Resum diari de la COVID-19 – Dimarts 28 d’abril

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

Una víctima més de coronavirus a Catalunya Nord. El nombre total de morts és ara de 29 des de l'inici de l'epidèmia. Però la tendència es manté a la baixa i avui només hi ha 21 persones hospitalitzades de les quals 10 estan en reanimació.

l’INSEE, l’Institut francès d’estadística i d’estudis econòmics acaba de publicar les xifres sobre l’evolució de la mortalitat a Catalunya Nord, entre el primer de març i el 13 d’abril. Les xifres indiquen que en aquest període van morir 727 persones al 2018, 755 al 2019 i 725 al 2020. Aquestes dades mostren xifres relativament semblants sense notar cap pic de mortalitat destacat durant l'epidèmia de la Covid-19.

Catalunya Sud

A Catalunya Sud, fins ara 50.162 persones han estat confirmades com a infectades amb la Covid-19. Aquestes xifres només tenen en compte els casos confirmats per les proves de detecció.

A més, hi ha actualment més de 105.000 casos possibles d'infecció de coronavirus. Des de l'inici de l'epidèmia, un total de 5.769 persones han mort en centres hospitalaris sud-catalans.

Món

A la regió ahir van morir 11 persones, amb un balanç total de víctimes de 373. 729 persones encara estan hospitalitzades, d'aquestes 164 estan en reanimació. L'ARS informa que a la regió hi ha encara 6.545 persones infectades pel coronavirus.

La regió Occitanie realitza cada dia 3000 proves de detecció del coronavirus

La regió Occitanie realitza de mitjana unes 3000 proves de detecció del coronavirus cada dia. Quan acabi el confinament la capacitat d'anàlisi hauria de ser de 15.000 tests diaris. Es calcula que de moment aquesta prova s'ha pogut fer a més de 52.000 persones des de l'1 d'abril.
Per augmentar encara aquestes xifres, el Director General de l'ARS i el Prefecte de Regió han informat tots els Presidents dels Consells Departamentals de les modalitats de mobilització dels laboratoris departamentals que vulguin contribuir a l'estratègia de detecció del virus.

Les xifres del coronavirus a l'estat francès mostren una tendència a la baixa pel què fa al nombre d'hospitalitzacions. Ahir van morir 437 persones a tot l'estat per un total de 23.293 morts des de l'1 de març. El nombre de persones hospitalitzades segueix reculant i es situara ara en 28.055 casos.

El Primer Ministre francès farà públic avui el pla de desconfinament previst a partir de l'11 de maig.
Un anunci molt esperat per diferents sectors, el turisme, la restauració, el comerç, i evidentment l'educació. La compareixença d'Edouard Philippe és prevista avui a 15h a l'Assemblea Nacional.

A Alemanya el desconfinament hauria de ser més lent. Angela Merkel aposta per un desconfinament molt progressiu i recorda que Alemanya i tota Europa estan només al principi de l'epidèmia. La cancellera ha denunciat més d'un cop en els darrers dies la impaciència creixent de la població de cara a les mesures de restriccions instaurades des d'un mes i mig. Però la voluntat del govern alemany d'esperar encara per aixecar el confinament ha aixecat les crítiques de part de la població. Les mesures són estrictes però el resultat sembla sonar la raó al govern. Alemanya té un nivell de mortalitat inferior als seus veïns europeus i el nombre de proves de detecció fetes a la població també és superior.