L'escola Arrels Vernet prepara la reobertura esperant els anuncis del ministre d'educació

El retorn a les escoles fa debat

Perpinyà

El retorn a les escoles fa debat aquests dies. El govern ha anunciat un retorn progressiu de la mainada als centres escolars a partir de l'11 de maig. Una data que no convenç tothom començant pel Consell científic de l'estat francès que s'ha mostrat favorable a mantenir les llars d'infants i els establiments escolars tancats fins al setembre.
Però els principals concernits són les famílies i els professors. D'un costat les escoles es preparen per poder rebre la mainada en condicions que encara desconeixen. I de l'altre costat hi ha les famílies que qüestionen el fet de portar la mainada a l'escola quan els mesures de confinament encara no estaran totes aixecades i que mancarà poques setmanes per les vacances d'estiu.
Exemple, amb l'escola Arrels del Vernet, a Perpinyà.
La directora Elena Gual està l'espera dels anuncis que pugui fer el Ministeri d'educació aquest dimarts. Per veure-hi més clar també compta sobre una reunió prevista dijous entre l'ajuntament de Perpinyà i la Inspecció acadèmica per decidir si obriran o no les escoles de Perpinyà o si només n'obriran algunes.
En tot cas ja se sap que el retorn a l'escola hauria de fer-se de manera esglaonada, per evitar que tots els alumnes coincideixin a classe.
Amb només uns 30 dies efectius de classe abans de les vacances d'estiu, Elena Gual fa remarcar que “ens estem complicant la vida per 9 dies d'escola física per cada alumne”.
Descobrim com l'escola Arrels del Vernet ha organitzat l'escolarització dels alumnes durant el confinament i com prepara la reobertura.

Elena Gual, directora de l’escola Arrels-Vernet explica com es preparen per la reobertura de les classes: