L'ensenyament musical durant el confinament al Conservatori de Perpinyà.

“L'11 de maig serà impossible obrir el conservatori al públic”

Catalunya Nord, Perpinyà

Al Conservatori Montserrat Caballé de Perpinyà hi treballen habitualment uns 200 professors. La gran majoria, uns 180, van decidir fer teletreball per mantenir els cursos durant el confinament.
Professors i alumnes comuniquen per telefonades o per videoconferència tant pels cursos individuals com per la formació musical, el solfegi, el teatre o la dansa.
Una situació alternativa que dóna bons resultats malgrat que no tinguin cap punt de comparació amb els cursos amb presència física del professor.
Daniel Tosi és el director del Conservatori de Perpinyà, ja pensa en el desconfinament i té molt clar que l'11 de maig li serà impossible rebre els alumnes al conservatori. Només es proposarà un acolliment dels alumnes que tenen menester del premi del Conservatori, un examen que han de passar aviat, per poder seguir llurs estudis en altres viles o altres països.
També podrien tornar a reprendre els cursos als vilatges, com a Sant Esteve, Bompàs, Toluges o Canet en acord amb el municipi.
Actualment el Conservatori de música està totalment tancat i una permanència telefònica ha estat prevista del dilluns al dissabte de les 9h a 12h i de 13h a 17h al 06 18 42 70 28 o per correu electrònic a accueil.cnr@perpignan-mediterranee.org.

Daniel Tosi, director del Conservatori de Perpinyà, ja pensa en el desconfinament: