Catalunya Nord s’organitza per fabricar i distribuir màscares

Catalunya Nord

| Captura Ajuntament Perpinyà

El batlle de Perpinyà ha anunciat que s'han creat diversos tallers de fabricació de màscares en diferents barris de Perpinyà. La intenció de Jean-Marc Pujol és fabricar màscares de teixit que es distribuiran entre la població. El batlle de Perpinyà anima les associacions a participar o a crear un d'aquests tallers. El material de fabricació serà lliurat gratuïtament. La municipalitat cerca màquines de cosir. Per això demana a qui en tingui que les utilitzi en aquests tallers de fabricació de màscares.

Als vilatges les distribucions també s'organitzen. La setmana passada ja se'n van fet al Soler o a Canoes.

Ahir és el vilatge de Salelles qui va organitzar una distribució d'un miler de màscares reutilitzables. Aquest material ha estat fabricat per habitants de Salelles, es poden reservar contactant l'ajuntament. Una nova distribució és prevista per dissabte vinent.
A partir d'avui la municipalitat de Pollestres farà una distribució de màscares. L'ajuntament posarà 2 màscares a les bústies del vilatge. La vila de Pollestres té unes 5000 mascares de teixit a disposició que va comprar a una empresa de Toluges.

A Ribesaltes l'ajuntament ha encarregat 10.000 màscares. De moment n'han rebut 2000 i les distribuiran avui entre els habitants. Cada família rebrà 2 màscares que distribuiran empleats municipals que passaran casa per casa.