Resum diari de la COVID-19 – Divendres 24 d’abril

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

Coronavirus: L'Agència Regional de Salut ha informat de la mort de dos pacients més a l'Hospital de Perpinyà. El nombre total de víctimes passa ara a 27 des de l'inici de l'epidèmia. 26 pacients segueixen hospitalitzats, 12 estan en reanimació.

A l'Hospital de Cerdanya hi ha actualment 1 pacient malalt del coronavirus i 5 casos que estan pendents de diagnòstic. Des de l’inici de l'epidèmia l'Hospital transfronterer ha tractat 48 pacients positius, d'aquests un ha mort de la malaltia.

La segona volta de les municipals, que es va ajornar per la crisi sanitària, es podria celebrar després de l'estiu. Aquesta és la informació que ha transmès el govern francès sense deixar cap data clara.
Aquesta situació totalment excepcional posa problemes al moment de governar un municipi. D'un costat hi ha els municipis que estan a l'espera d'una segona volta, però de l'altre costat hi ha aquestes viles i vilatges quan han votat, han elegit un batlle, però que encara no han pogut instal·lar oficialment el nou equip municipal. Fins ara no s'ha permès la celebració de cap consell municipal.

Catalunya Sud

A Catalunya Sud el nombre de pacients ingressats en Unitats de Cures Intensives per coronavirus és inferior a 1.000 per primer cop des del 25 de març. El nombre de morts també ha baixat amb 106 víctimes de menys aquest dijous. En total, des de l'inici de l'epidèmia, 5.396 persones han mort a causa de la Covid-19 a Catalunya Sud.

Món

A la regió l'epidèmia va fer ahir 14 víctimes més. 806 pacients estan encara a l'hospital. Fins ara a la regió han mort 342 persones i 1.904 han sortit de l'hospital després d'haver superat la malaltia.
A l'estat francès des de l'inici de l'epidèmia han mort 21.856 persones. Ahir unes 1.410 persones van donar positiu a la Covid-19. El balanç de víctimes en 24 hores era ahir de 516 morts, una xifra en lleugera baixa. El nombre total de morts és de 21.856.

A l’Índia, un dels països amb més habitants del món no és fàcil fer respectar el confinament. Per això les autoritats han posat mitjans importants. Ja fa 4 setmanes que s'ha imposat el confinament i ja no hi ha cap transport, les escoles estan tancades i les fàbriques també. Però les autoritats han decidit crear uns “Hot Spot” que vénen a ser zones d'alerta màxima per posar els habitants en quarantena. En aquestes zones hi volen drons que deixen anar desinfectant per frenar el contagi. Les autoritats no tenen prou test de Covid-19 per tots els habitants de Nova Dei i prefereixen imposar el confinament a tothom a l’espera de poder detectar els símptomes un cop s'han declarat.