Incomprensió sobre la posició del govern sobre els festivals de música

“Per nosaltres és veritable cataclisme econòmicament parlant però intentarem trobar una altra manera de funcionar durant el temps de la crisi”

Catalunya Nord

El ministre de Cultura francès, Franck Riester, va obrir la porta a autoritzar els "petits festivals" a partir de l'11 de maig.
Pocs dies abans, el President Emmanuel Macron va dir que el confinament acabaria l'11 de maig però que "els llocs públics com restaurants, cafès, hotels, cinemes, teatres, sales d'espectacles i museus encara es quedaran tancats". El cap de l'estat també va precisar que "els grans festivals i esdeveniments multitudinaris no es podran fer, almenys, fins a mitjans de juliol".
Vet aquí unes declaracions contradictòries entre el Cap de l'estat i el Ministre de la Cultura que han posat el sector de l'espectacle en una confusió total.
Per exemple els organitzadors d'esdeveniments locals com el 10/10 o el 20/20 han decidit escriure al ministre. "Cal dir que les preguntes són nombroses després d'haver sentit el ministre. Ens podem demanar: què és un petit festival? Com un festival d'envergadura petita o mitjana es pot adaptar als gestos barrera? Com un esdeveniment pot aguantar financerament amb totes aquestes mesures?"
Aqueixes són algunes de les preguntes que s'han fet els organitzadors dels festivals 10/10 i 20/20, i que han transmès al ministre.

Raph Dumas explica les dificultats del sector de l'espectacle en aquests moments i com han rebut els darrers anuncis fets pel govern francès: