Resum diari de la COVID-19 – Dijous 23 d’abril

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

Les xifres del coronavirus s'estabilitzen a Catalunya Nord. No s'ha declarat cap més víctima des de l'inici de la setmana. El nombre de morts de moment és de 25 mentre que actualment hi ha 26 persones hospitalitzades. Segons l'Agència Regional de Salut 246 persones han pogut tornar a casa després d'haver superat la malaltia.

Ajuda excepcional de solidaritat

La CAF ha anunciat el pagament d'una ajuda excepcional de solidaritat per les famílies i persones més modestes. Són concernides les persones al Rsa o que reben ajudes de solidaritat específiques. També poden demanar aquesta ajuda les famílies que rebin les ajudes personals per l'allotjament sense cobrar les ajudes ja esmentades.

Màscares al Soler

Des d'ahir la municipalitat del Soler distribueix una màscara a cada habitant del vilatge per protegir-se del coronavirus. Les màscares en qüestió són de teixit i es poden rentar i reutilitzar i respecten les normes en vigor. Són màscares fabricades aquí, a Perpinyà, per l'empresa LCS que preveu lliurar al Soler 2000 màscares per setmana. La distribució es farà casa per casa, cada dia entre les 6 de la tarda i les 8.

La Festa del Treballador Català serà ajornada segons ha anunciat l'organització. Inicialment previst els 3 i 4 de juliol, el festival està directament concernit per més mesures de confinament anunciades pel govern francès. És per aquest motiu que els organitzadors han anunciat una nova data per la festa del TC d'enguany. Serà els 7 i 8 d'agost, sempre i quan les condicions sanitàries ho permetin. L'organització espera la fi del confinament per saber quines seran les noves consignes en particular pels espectacles oberts al públic.

Catalunya Sud
A Catalunya Sud les morts en centres hospitalaris catalans a causa del coronavirus han tornat a augmentar aquest dimecres i tornen a superar les 200 en un sol dia. El total de defuncions per coronavirus als centres hospitalaris és de 5.290. Segons les dades de la conselleria de Salut, des de l'inici de l'epidèmia, a Catalunya s'han registrat 45.875 positius de coronavirus.

Món

A la regió la progressió de la Covid-19 continua; el nombre total de persones infectades era ahir de més de 6000 persones, 855 estan hospitalitzades actualment.

A l'estat francès el balanç de l'epidèmia és ara de 21.340 morts. Ahir van morir 544 persones en un sol dia. El nombre d'hospitalitzacions està baixant, en particular als serveis de reanimació. Des de l'inici de l'epidèmia a l'estat s'han detectat 119.151 casos positius.

A l'estat espanyol el Congrés dels Diputats ha aprovat la tercera ampliació de l'estat d'alarma, amb dues setmanes més: des del 26 d'abril fins al 9 de maig. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat un "escenari prudentment optimista" per primer cop en la lluita contra l'epidèmia de la Covid-19".

A Suècia ni estat d'alarma ni confinament, el país s'ha resistit fins ara a aplicar mesures restrictives. Només les agrupacions de més de 50 persones són prohibides, però les escoles estan obertes, els llocs públics també, així com tots els comerços. Una estratègia ben diferent a la resta de països europeus, que es basa sobre recomanacions i la responsabilitat de cada un. A Suècia, de moment, més de 1.500 persones han mort del coronavirus.