Les vendes de tabac augmenten d'un 30 a 40% a Catalunya Nord pel tancament de la frontera

Ja no hi ha més contraban. La gent que fa comerç il·lícit de tabac, i a Perpinyà n'hi ha molts, ja no poden anar a cercar tabac a Catalunya Sud i a Andorra.

Catalunya Nord

Quan es va publicar la llista de comerços autoritzats a obrir en temps de confinament, molta gent es va sorprendre de veure-hi els estancs de tabac. Els venedors de tabac es van alegrar d'aquesta mesura que els haurà beneficiat i molt.
Amb el tancament de la frontera els fumadors nord-catalans no tenen més remei que comprar als comerços d'aquí, costi el què costi el paquet. Amb el tancament de fronteres i els controls policials també ha desaparegut el contraban i la revenda il·legal de tabac espanyol o Andorrà. Si a això s’afegeix el fet que el confinament també provoca un augment del consum de tabac, es pot dir que pels estanquers és època de negocis.
Hem parlat amb un d'aquests venedors feliços.
Ell no se va estranyar de veure que els estancs seguirien oberts durant el confinament: “Perquè ens han deixat oberts a nosaltres? Perquè sem gent que portem impostos en orri”.
Denis Gil té un comerç a Perpinyà i com ens diu: “Els estancs de tabac sem pas els més malhorosos”. També nos explica com el seu comerç s'ha adaptat a les mesures sanitàries i com s'ha organitzat davant d'aquest augment de vendes amb estocs que vénen a mancar.

Denis Gil comenta que el tancament de la frontera ha beneficiat als estancs: