L'Euroregió Pirineus Mediterrània llança un pla d'acció per respondre a la crisi de la Covid-19

Catalunya Nord

La presidenta de l’Euroregió i Presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; i la presidenta de la regió d’Occitanie, Carole Delga, han manifestat la voluntat que l’Euroregió elabori un pla per pal·liar els efectes de la crisi sanitària i rellançar l’economia dels territoris que la integren.

Armengol, Torra i Delga han intercanviat diverses cartes per expressar llur preocupació per l’impacte que aquesta malaltia pot tenir sobre la salut de les persones i, també, sobre l’economia local.
Per aquest motiu l’Euroregió ha decidit elaborar un pla d’acció específic destinat a ajudar el teixit econòmic dels territoris que la conformen.
L'Euroregió també es posarà a disposició de les institucions comunitàries i demanarà que la Unió Europea reforci la seva estructura per oferir un millor servei a la ciutadania del seu territori.
Aqueixa estructura per a la cooperació transfronterera vol aportar la seva expertesa en solidaritat i cooperació tot treballant, amb una visió europea, amb i per al territori.
L'Euroregió aposta per la coordinació per lluitar eficaçment contra la Covid-19 amb l'objectiu de facilitar els valors d’entesa i col·laboració entre els governs regionals.
L'Euroregió aposta per que la situació de crisi actual sigui considerada com una oportunitat per enfortir els ecosistemes euroregionals per reforçar-se millor davant de futures crisis o èpoques d’incertesa.
És previst que l’Euroregió presenti el seu nou pla d’acció a començaments de maig.