Què esperen els ciutadans de llur batlle en temps de confinament? L’exemple de Pesillà de la Ribera

Que passarà amb les municipals?

Catalunya Nord, Rosselló

A la Casa de la vila de Pesillà de la Ribera molta gent passa per la permanència que s'hi ha obert per atendre els pesillanencs durant la crisi sanitària.
Sempre respectant les mesures sanitàries estrictes, la municipalitat acull la gent per tranquil·litzar i aclarir dubtes als ciutadans. En general la majoria dels habitants entenen la necessitat del confinament però de tant en tant cal recordar les regles en vigor.
Pel batlle del vilatge, Jean-Paul Billès el paper del municipi és essencial en aquests moments per recordar a la gent la responsabilitat individual que tots tenim.
Cada vila o vilatge de Catalunya Nord ha fet un llistat de la gent d'edat avançada i dels qui tenen problemes de salut. Aquesta llista ja va servir durant la tempesta gloria a inicis d'any i ara torna a servir per la crisi del coronavirus.
Les qüestions són nombroses entre els habitants en particular pel què fa de la reobertura de les escoles.
Però amb Jean-Paul Billès també hem parlat de les eleccions municipals. S'ha obert la porta a celebrar la segona volta després de l'estiu. Una situació tant inèdita com problemàtica. Jean-Paul Billés lamenta que encara no s'hagi pogut celebrar cap consell municipal des del dia de la seua elecció.

El batlle de Pesillà de la Ribera Jean-Paul Billès diu que el paper del municipi és essencial en aquests moments: