Resum diari de la COVID-19 – Dimecres 22 d’abril

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

A Catalunya Nord actualment només 26 persones estan hospitalitzades per coronavirus. Les xifres publicades per l'Agència Regional de Salut indiquen que el nombre de morts és encara de 25. Mentre que el nombre de persones que han pogut tornar a casa ha pujat fins als 244.

Catalunya Sud

El nombre de morts de coronavirus ha baixat considerablement a Catalunya Sud. Després de 3 dies seguits augmentant, aquest dimarts el nombre de morts en hospitals ha baixa. Ahir es van comptar 176 defunicons contra 328 dilluns. El total de morts per Covid-19 en centres hospitalaris de Catalunya supera és ara de 5.080.

Andorra

El Principat d’Andorra no ha registrat cap nou cas positiu de coronavirus en les darreres 24 hores, una dada que no es produïa d’ençà del 14 de març. Actualment 398 persones segueixen hospitalitzades i fins a 282 ja han estat curades. Per contra, ahir va morir una persona de 93 anys, que eleva a 37 el nombre de morts a Andorra per Covid-19.

Món

A la regió l'epidèmia segueix progressant amb 9 morts més en 24 hores. 876 persones segueixen hospitalitzades de les quals 217 es troben en reanimació.

El ministre francès d’educació, Jean-Michel Blanquer ha precisat les modalitats de la represa dels cursos escolars. Com previst, serà una represa gradual, amb l’objectiu de respectar els "gestos-barrera".

El dia 11 de maig tornaran a classe els alumnes de Gran secció de maternal, CP, CM2. Les zones rurals i en sector Rep+, seran prioritàries. El 18 de maig serà el torn sisenes, terceres, primeres i terminals, així com els tallers industrials dels liceus professionals. I el 25 de maig reprendran els cursos tots els altres nivells. En tots els casos hi haurà un màxim de 15 alumnes per classe, sense precisions de moment sobre com es podrà organitzar pràcticament i que passarà en cas d’impossibilitat dels pares d’organitzar-se.

A Grècia, les autoritats han posat en quarantena una vila propera a un hotel on s'hi allotgen 470 migrants, dels quals 148 han estat controlats positiu al coronavirus.

La majoria provenen de l'Àfrica subsahariana. Per ajudar-los l'organització internacional pels Migrants els ha posat en contacte amb intèrprets, psicòlegs, treballadors socials i juristes per ajudar-los en aquesta situació difícil.

Altres patologies

L'aparició i la ràpida propagació de la Covid-19 ha centrat l'atenció del món sencer. Es pot dir que aquest virus fins i tot ha eclipsat moltes altres malalties. Alguns símptomes que s'atribueixen al coronavirus podrien ser deguts a una altra patologia. La por del coronavirus també fa que molta gent es resisteixi a anar en centres de salut per no ser infectat. Una situació que inquieta molt els metges.