Resum diari de la COVID-19 – Dimarts 21 d’abril

Catalunya Nord

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

El coronavirus va fer un mort més ahir a l'Hospital de Perpinyà. Ja són 25 persones que han mort de la malaltia a Catalunya Nord des de l'inici de l'epidèmia. 31 persones segueixen hospitalitzades de les quals 13 estan en reanimació.

Action Logement acaba de desbloquejar unes ajudes d'urgència pels assalariats que es trobin en dificultat per la crisi sanitària. Podran demanar aquesta ajuda els treballadors que tinguin una rebaixa del sou al butlletí de salari i que no pugui mantenir el seu allotjament o que tingui problemes per accedir a un allotjament. Aquest acompanyament personalitzat i gratuït proposarà solucions personalitzades a la situació del treballador. Més informació a l'adreça: “assistanceoccitanie@actionlogement.fr”.

Catalunya Sud

El balanç del Coronavirus als Països Catalans és de 9.742 morts. Ahir van morir 189 persones, una xifra en lleugera alça. Des de l'inici de l'epidèmia s'han contagiat 56.832 persones, sobretot a Catalunya Sud i al País Valencià.

Les farmàcies de Catalunya Sud han començat a distribuir el primer milió i mig de mascaretes dels 14 milions que ha anunciat el govern de la Generalitat. Però ahir les farmàcies es van trobar que el sistema informàtic de les receptes electròniques va saturar i van tenir problemes informàtics tot el dia. Tot i això es calculava que es van distribuir unes 200.000 màscares a les farmàcies.

Món

La regió l'epidèmia segueix progressant. Ahir van morir 18 pacients en 24 hores i 895 encara són hospitalitzats. En total a la regió han mort 313 persones i 5769 han donat positiu a la Covid-19.

La regió Occitanie va lliurar ahir 1,3 milions de màscares a l'Agència Regional de Salut. Es una part de les 10 milions de màscares que la regió ha encarregat pels 13 departaments per una suma de 14,2 milions d'€.El passat 8 d'abril un primer lliurament de més d'un milió de màscares es va fer als centres de salut de la regió. En els pròxims dies s'espera una nova entrega de 460 000 màscares als departaments.

L'estat francès ha passat la barra dels 20.000 morts segons el director general de Salut. Ahir 547 persones van morir del coronavirus pero el nombre d'hospitalitzacions és en lleugera baixa amb 30.584 pacients actualment ingressats.

A Itàlia el nombre de malalts va baixar ahir per primer cop amb 20 casos menys. Vet aquí unes dades esperançadores segons el cap de la Protecció civil italiana. Una altra senyal positiva és el nombre de pacients en cures intensives que ha arribat al nivell més baix en un mes. El nombre de morts al dia encara és elevat, 454 en 24 hores. El nombre total de víctimes a Itàlia és de 24.114 morts des de l'inici de l'epidèmia.

Als Estats Units el nombre de víctimes és ara de més de 41.000 morts. Es tracta del país més tocat per la malaltia, en particular l'estat de Nova York que compta amb prop de la meitat de les víctimes. El nombre de casos positius als Estats Units és de 756.000.