En temps de confinament els animals i les plantes es reapropien de les zones urbanes.

Catalunya Nord

| Captura @ A Lagrange

Amb el confinament l'activitat humana ha baixat força. Els carrers de la viles estan quasi buits, l'activitat està paralitzada a la costa i els vaixells es queden a port. El confinament també prohibeix passejar o treballar en zones naturals. Unes circumstàncies que sembla que hagin aprofitat els animals que poc a poc s'han apropat de les viles i altres zones habitualment freqüentades pels humans.
Hem demanat al Josep Parrera, tècnic de la reserva natural de Mentet, quin impacte podia tenir aquest període de confinament sobre els animals.
Actualment, com tanta altra gent, els tècnics de les reserves naturals també estan confinats. Per tant no els hi és possible observar-ho directament sobre el terreny però Josep Parrera considera molt probable que els animals hagin notat aquest canvi en els hàbits dels humans. També podria haver-hi un impacte positiu del confinament sobre les plantes. A muntanya no serà el cas, encara hi ha neu, les plantes estan a l'espera del bon temps i no s'espera que la poca activitat humana tingui conseqüències particulars. En canvi a la plana ja es pot constatar que la vegetació és més abundant en alguns camins o carreteres per on hi passa menys gent.
Quin impacte té el confinament sobre la fauna i la flora ? Són preguntes que hem fet a Josep Parrera, tècnic de la reserva natural de Mentet.

Josep Parrera, de la reserva natural de Mentet parla de l’ impacte del confinament sobre la fauna i la flora: