Mor l'escriptor i periodista Jaume Queralt, una personalitat que amagava “una certa fragilitat” segons Christine Lavail

Mor l'escriptor i periodista Jaume Queralt

Catalunya Nord

L'escriptor i periodista Jaume Queralt va morir de malaltia ahir a l'edat de 79 anys.

Fill de refugiats republicans, Jaume Queralt ha destacat per la seua obra feta de poesia, d'assaig i articles periodístics. Va treballar de professor a l'Escola de Belles Arts de Perpinyà i de periodista al diari l'Indépendant.
També fou un activista cultural destacat i va ocupar el càrrec de comunicació a la Direcció d'Acció Cultural de l'Ajuntament de Perpinyà.
Jaume Queralt era un home polifacètic, un dels millors coneixedors de la vida cultural, social i política del país que havia seguit pam a pam durant 50 anys. La seva desaparició deixa un gran buit en el món cultural i artístic on comptava nombrosos amics. 

La seua petjada al món cultural i artístic serà important aquí a Catalunya Nord. Hem parlat de Jaume Queralt amb algú que el va conèixer molt bé quan van treballar junts al diari l'Indépendent. Es tracta de Christine Lavail que amb Jaume Queralt també va treballar en l'escriptura d'una biografia del cantant Jordi Barre.
Christine Lavail comparteix amb nosaltres els records que té d'aquests moments passats amb Jaume Queralt. Si en un principi Queralt no veia clar el projecte, finalment se va animar. “Al Jaume li calia demanar, i redemanar”, nos diu Christine Lavail, és gràcies a aquesta insistència que Jaume Queralt s'hi va posar. Lavail considera que “va ser molt instructiu treballar amb ell”.
Recordem com va anar la creació d'aquesta biografia del cantant Jordi Barre quan tot just s'acaba de celebrar el centenari del naixement del cantant.

Cristina Lavail recorda Jaume Queralt a través la seva col·laboració per l'escriptura de la biografia “Jordi Barre, l'enchanteur” de l'editorial Balzac:

El juny del 2016, Berenguer Ballester va entrevistar Jaume Queralt en el programa Memòria: