Resum diari de la COVID-19 – Diluns 20 d’abril

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

El coronavirus ha fet fins ara 24 morts a Catalunya Nord. En les darreres 24 hores una persona més ha estat hospitalitzada. Actualment 33 pacients reben tractament per la Covid-19 a l'hospital de Perpinyà.

Sessió del Consell departamental per videoconferència

Nova sessió pública del Consell Departamental avui. En aquests temps de confinament la sessió ha estat convocada per videoconferència.

Catalunya Sud

A Catalunya Sud el balanç de víctimes és de 8.273 morts per un total de 42.610 casos confirmats. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a demanar a Pedro Sánchez que la Generalitat recuperi les competències quan comenci el desconfinament.

Justament avui la Generalitat presenta el seu pla de fi de confinament però no el podrà aplicar sense el vistiplau del govern espanyol.
El pla preveu reobrir poc a poc els llocs públics, l'últim que obriran seran les escoles i els actes de més de 30 persones. També es farà una campanya massiva de detecció del virus.

I a partir d'avui les farmàcies distribueixen mascaretes a la població. La primera serà gratuïta i les farmàcies podran donar-ne una per persona cada set dies.

Món

A la regió el nombre de víctimes és de 295 morts per 878 persones hospitalitzades.
Des de l'inici de l'epidèmia 5.727 casos positius de coronavirus han estat detectats. Més de 1.700 pacients han pogut tornar a casa després de ser hospitalitzats.

El Director general de Salut francès va anunciar ahir una lleugera baixa del nombre d'hospitalitzacions per coronavirus, 30.610 casos a tot l'estat. El nombre de morts va augmentar ahir de prop de 400 víctimes. Ja són 19.718 pacients que han mort de la malaltia segons les autoritats franceses.

El Primer ministre francès va parlar del post-confinament ahir davant dels mitjans. Edouard Philippe va anunciar que després de l'11 de maig, i la fi del confinament, es mantindran les mesures de prevenció com els gestos barrera o la distància de seguretat. Es seguirà recomanant el teletreball però els comerços podran tornar a obrir només si respecten les normes de seguretat. Els bars i restaurants encara no podran tornar a obrir encara ja que llur activitat “no permet limitar en un primer moment la circulació del virus” segons paraules d'Edouard Philippe. D'altra banda el Primer ministre també va precisar que a partir de l'11 de maig les màscares podrien ser obligatories en diversos llocs com els transports públics.

Nova Caledònia serà avui el primer territori de l'estat francès en començar a sortir progressivament del confinament. En aquest arxipèlag de 270.000 habitants, només s'han detectat 18 casos de Covid-19 i ja fa 12 dies que no s'ha constatat cap nou cas.

Alemanya també fa un primer pas cap al “desconfinament”. Gràcies a una política massiva de detecció del virus, el país ha estat poc tocat per l'epidèmia. Per això a partir d'avui podran tornar a obrir els comerços del país. Malgrat tot, les mesures de prevenció contra el coronavirus es seguiran aplicant.