Nou llibre de Joan Lluís Lluís «Els Invisibles»

“Els Invisibles” és una al·lusió a la invisibilitat de la llengua catalana a Catalunya Nord. Un autoretrat enfocat sobre dos elements: la llengua catalana i la literatura.

Catalunya Nord

El llibre va ser publicat fa un mes però fins ara no s'ha pogut presentar perquè va coincidir amb l'inici del confinament. “Aquest llibre està a dins de llibreries tancades i no se'l pot trobar enlloc ara mateix” ens diu el seu autor.
Tampoc es podrà presentar per Sant Jordi, ja que la festa del llibre i de la rosa s'ha suspès arreu del país. En substitució es farà finalment una festa del llibre el 23 de juliol.

Aquest llibre no l'hem vist encara però n'hem parlat amb el seu autor.
En aquesta publicació Joan Lluís Lluís recorda la seua infància i els seus orígens familiars fins a l'edat de 24 anys quan va decidir escriure en català. Un recorregut que recull l'evolució de l'autor i els seus pensaments sobre la llengua invisible d'aquí.
“Els invisibles” és una intrusió en la intimitat lingüística de l'autor. Descobrim el lligam que Joan Lluís Lluís té amb la llengua catalana des del moment en què la parlava només amb la família fins el dia que va decidir emprar-la per escriure. 

Joan Lluís Lluís nos presenta el seu llibre però també fa referència a l'impacte que tindrà aquest confinament sobre la publicació de llibres i l'ajornament de Sant Jordi: