Òmnium Catalunya Nord anul·la la Nit literària de Sant Jordi

“Evidentment tots sabem que hi haurà poca participació als premis perquè la gent té altres problemes”.

Catalunya Nord

Arxiu - Nit de Sant Jordi 2019
Arxiu - Nit de Sant Jordi 2019

Com tants altres esdeveniments la Nit literària de Sant Jordi serà anul·lada enguany. S'havia de celebrar el 24 d'abril però, amb la crisi sanitària que estem passant el govern francès ha prohibit tots els actes públics.
Òmnium encara no ha pres cap decisió concreta sobre com s'acabaran entregant els premis que hagin tingut participació.
Una de les opcions alternatives passa per la xarxa i no es descarta algun esdeveniment per internet.
Però dues propostes estan damunt la taula per substituir la Nit de Sant Jordi:
La primera possibilitat seria fer un acte al setembre, passat la diada de l'11, per celebrar Sant Jordi i les lletres catalanes amb l'entrega dels premis. Aquesta opció només es podria fer si totes les mesures de confinament s'hagin aixecat en aquell moment.
La segona opció implicaria renunciar completament a fer una festa de Sant Jordi enguany i ajornar-ho tot fins al 2021. En aquest cas els treballs presentats aquest any es guardarien i entrarien en competició pels premis de l'any que ve.

El què ha estat confirmat de moment és que l'entrega dels premis s'ha allargat fins el 30 d'abril. Per tant la participació encara està oberta.
Però des d'Òmnium Catalunya Nord saben molt bé que la participació als premis patirà també d'aquest període de confinament. En particular pels premis escolars o per joves escriptors ja que tots els centre educatius estan tancats.

Explicacions amb Montserrat Biosca, Presidenta d'Òmnium Catalunya Nord: