“Un segon pic de Covid-19 en aquests moments tindria conseqüències dramàtiques”

Pel president de la Confederació de sindicats de metges de l'estat francès és indispensable allargar un mes el confinament per evitar un segon pic de la malaltia.

Catalunya Nord

| Berenguer Ballester

En el moment en què l'epidèmia sembla estar a la baixa hem volgut fer un punt sobre l'evolució del Coronavirus a casa nostra.
Segons el doctor Joan-Pau Ortiz, President de la Confederació de sindicats de metges de l'estat francès, “si no ens quedem confinats un mes més, tindrem el problema de sempre que és un segon pic de la malaltia. Un segon pic en aquests moments tindria conseqüències dramàtiques perquè no ho podríem assumir. Continuar a ser confinats durant un mes és indispensable”.
L'afirmació és clara i rotunda, un segon pic significaria una nova onada d'hospitalitzacions i els serveis hospitalers no ho podrien suportar.
“Els professionals de la salut han tingut molta sol·licitud i tothom està sobrecarregat de feina i està molt cansat. De moment és impensable assumir un segon pic.”
El doctor Ortiz nos explica que només hi ha dues solucions per vèncer el virus: una és la vacuna però encara no existeix, i la segona és que al menys 60% de la població hagi desenvolupat anticossos contra el virus.
Aquesta segona opció tampoc és vàlida avui, els epidemiòlegs calculen que menys del 10% de la població de l'estat francès ha estat en contacte amb el coronavirus. Un percentatge insuficient per poder desenvolupar una immunitat a la malaltia.

El doctor Joan-Pau Ortiz explica que allargar un mes el confinament era indispensable: