Reportatge: la ramaderia al Conflent: vaques, ovelles, cabres, porcs i ....estruços

Prada de Conflent

Estruços a Serdinyà. Conflent
Estruços a Serdinyà. Conflent

L’activitat ramadera sempre ha estat present al Conflent: Més enllà de l’aspecte econòmic fa part de la manera de viure, dibuixa els paisatges d’aquestes terres prop del Canigó. Alguns dels ramaders del segle XXI ho són per tradició familiar generacions rere generacions, altres per què ha triat aquesta activitat per amor de la natura.

Àudio► Reportatge. Oriol Solà a Saorra dins l’explotació familiar cria vaques per la carn i la llet.
Ignasi Civis ha deixat fa anys la Catalunya del Sud per cuidar-se d’un ramat d’ovelles a Sant Miquel de Cuixà.
Lluny de les granges industrials Alexandre Torra a Eus s’ha llençat amb èxit a la cria de porcs que nodreix com es feia abans, Alain Domenech a més dels bovins va fer venir estruços al seu Mas de la Guardia a Serdinyà...

Al territori Conflent-Canigó hi ha un centenar  d'explotacions que proposen totes uns productes seguint els mètodes tradicionals.