La crisi reforça l’interès pels circuits curts

La Formatgeria de Sant Miquel de Cuixà està estudiant noves maneres de vendre llurs productes davant la manca de clients al mercat.

Conflent

Acaba de començar la temporada de mercats pels formatgers de Sant Miquel de Cuixà. Són productors de formatges d'ovella, de carn de xai i de porc. Habitualment venen tots els seus productes al mercat de Prada i a través d'una cooperativa.
Amb el confinament les vendes són cada cop més difícils per la Formatgeria de Sant Miquel de Cuixà.
Actualment han perdut un parell de mercats importants que han tancat. A més els clients habituals dels mercats són majoritàriament persones d'edat avançada que últimament ja no surten de casa pel risc de contagi.
Però aquest confinament també pot fer néixer una nova clientela que s'ha girat cap als productors locals quan abans no ho feia.
Ignasi Civil de la Formatgeria de Sant Miquel de Cuixà nos explica que encara estan en fase d'adaptació a les noves circumstàncies. Fa tot just uns 15 dies que han començat la temporada dels mercats i ara estudien noves maneres de vendre llurs productes.

Ignasi Civil de la Formatgeria de Sant Miquel de Cuixà nos explica que encara estan en fase d'adaptació a les noves circumstàncies: