Resum diari de la COVID-19 – Dimecres 15 d’abril

Catalunya Nord

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

El nombre d'hospitalitzacions per coronavirus baixa considerablement a Catalunya Nord. L'Agència Regional de Salut va anunciar ahir que el nombre de morts per Covid-19 es manté estable amb 22 víctimes. En canvi ara només hi ha 59 persones hospitalitzades, són 15 de menys en 24 hores.

Toc de queda a Perpinyà

A Perpinyà el toc de queda serà modificat a partir d'aquest vespre. Començarà a les 9 de la nit i acabarà a les 5 de la matinada, per tant començarà una hora més tard i acabarà una hora més aviat.

La decisió s’ha pres seguint les demandes d'una part del sector econòmic, en particular els supermercats.

Part del sector de l’ensenyament preocupada pel retorn a les classes l’11 de maig

El món educatiu ha mostrat inquietud davant de l'anunci d'Emmanuel Macron de reobrir progressivament les escoles a partir de l'11 de maig. Des el sindicat de professors d'escola Snuipp-FSU consideren que no és seriós tornar a obrir escoles quan diversos llocs públics encara estaran tancats. El sindicat apunta que les escoles són un lloc d'alt risc per la transmissió de la Covid-19 i que els professors no volen ser víctimes d'una eventual revifalla del virus.

Des de la Federació dels Consell de pares d'alumnes (FCPE 66) també han qualificat la decisió d'irresponsable. La FCPE apunta que entre els pares d'alumnes hi ha qui no pensa portar la mainada a l'escola fins que s'hagi eradicat totalment el virus. Però també hi ha famílies que esperen que les escoles reobrin com més aviat millor per evitar la fractura social numèrica i el distanciament entre els alumnes i l'escola.

Frontera

La prefectura ha decidit reforçar encara més les restriccions de circulació entre Catalunya Nord i Catalunya Sud. La mesura s’ha pres per limitar al màxim els desplaçaments transfronterers. Al mateix temps la prefectura ha decidit mobilitzar més mitjans al llarg de la frontera, i des d’aquest cap de setmana un helicòpter de la gendarmeria fa rondes de vigilància aèria.

Sant Jordi confinada

A Catalunya Nord la celebració de Sant Jordi a Perpinyà també es va anul·lar. Ara les llibreries i editorials pensen en com celebrar Sant Jordi malgrat les mesures de restricció actuals. La Llibreria catalana ha anunciat la celebració del Sant Jordi Confinat 2020.

El Festival Les Déferlantes anul·lat

Els organitzadors de “Les Déferlantes” d'Argelers de la Marenda han anunciat que el festival no podrà tenir lloc enguany. Dilluns Emmanuel Macron va deixar clar que no hi haurà cap festival ni cap gran esdeveniment amb públic fins a mitjans de juliol. Evidentment això afectava directament “Les Déferlantes” previstes del 7 al 11 de juliol al parc de Valmy. Els organitzadors han decidit doncs anul·lar al festival i han donat cita al públic al juliol del 2021. Ahir també es va saber que el festival “Voix de femmes” de Maurí al Fenolledès també serà anul·lat.

Catalunya Sud

A Catalunya Sud baixa el nombre de morts però puja el nombre de contagis. En 24 hores van morir ahir 90 persones, cosa que eleva a 3.756 el nombre total de defuncions per la Covid-19. D'altra banda, s'han confirmat 1.308 positius nous i la xifra total des de l'inici de l'epidèmia ja és de 36.505.

Estat francès

A la regió l'ARS ha comptabilitzat fins ara 266 morts per un total de quasi 5000 persones positives al coronavirus. Actualment a la regió 962 persones estan hospitalitzades, 275 de les quals es troben en reanimació.

L'estat francès ha passat la barra de les 15.000 morts de coronavirus. 10.000 persones han mort als hospitals i més de 5000 als establiments medico-socials, com ara les Ehpad. El nombre d'hospitalitzacions segueix a l'alça a l'estat francès amb 275 casos més en 24 hores. Actualment més de 32.000 persones segueixen hospitalitzades.