Els agricultors volen test de Covid-19 pels seus treballadors

Per garantir la seguretat dels treballadors del camp els pagesos reclamen que l'agricultura sigui el segon sector a poder beneficiar de test de detecció del coronavirus.

Catalunya Nord

Presseguer
Presseguer

Pocs dies abans de l'inici de la campanya d'esclarida dels arbres fruiters la mà d'obra manca als camps de Catalunya Nord. Habitualment entre 1000 i 1500 treballadors venen cada any de l'estat espanyol en aquest període per treballar al camp. Enguany amb les mesures de confinament aquests treballadors no seran disponibles.
Per contrarestar aquesta manca de personal l'estat ha obert la plataforma Wizi.farm per posar en relació gent que s'hagi quedat sense activitat per la crisi sanitària amb pagesos que s'han trobat sense treballadors.
Els agricultors també estan sol·licitant treballadors de temporada o del sector del turisme que serien disponibles actualment. Per garantir que puguin treballar en tota seguretat la federació regional de fruita i llegums ha reclamat a la Mútua social agrícola uns 2000 tests per cada treballador dels camps. A Catalunya Nord és Pôle Emploi que centralitza les ofertes de treball. Són destinades a les persones a l'atur, als independents que s'han quedat sense poder treballar durant el confinament i als treballadors en activitat parcial.