Resum diari de la COVID-19 – Dijous 9 d’abril

Catalunya Nord

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

El balanç del coronavirus a Catalunya Nord, amb xifres esperançadores, ja que el nombre de morts és estable amb 19 víctimes. La resta de dades són a la baixa. 10 persones van poder tornar a casa ahir després d'haver estat hospitalitzades. A l'hospital actualment hi ha 90 persones que segueixen rebent un tractament, d'aquestes 31 estan en reanimació.

Desinfecció dels carrers

Una mesura sanitària que algunes viles han adoptat arreu del món és la desinfecció dels carrers. El vilatge de Pià s'hi acaba de posar. Per això la municipalitat ha tancat un partenariat amb un agricultor pianenc per fer servir el seu tractor dotar de polvoritzadors. Es així com escamparan el tractament, que segons la vila de Pià no presenta cap risc per la població ni pel medi ambient. Tot el contrari del que va afirmar fa pocs dies l'Agència Regional de Salut de l'Illa de França que va considerar que l'ús de desinfectants als carrers era inútil i podia ser perillós per la natura. L'ARS demana que abans de desinfectar els carrers, s'esperin els resultats d'un estudi comparatiu internacional que ha estat encarregat per l'Alt consell per la salut pública.

Unió de productors per vendre en drive

Preocupació també per sector agrícola amb productors que s'uneixen per obrir un “Drive” de Pasqua. A la pàgina web “producteurs66.com” podeu escollir productes locals i pagar en línia. Per recollir les vostres compres us caldrà anar demà al pàrquing de la casa de l'agricultura entre les 9 del matí i la 1 del migdia. Allà us carregaran les compres directament al vostre vehicle per garantir les mesures de seguretat. Més informació a la web “producteurs66.com”.

Espectacles i concerts

Davant d'aquest allargament del confinament, la preocupació és gran al sector de l'espectacle. Els artistes van veient com se'ls hi van anul·lant les dates que tenien previstes pels pròxims mesos. Això implica que els intermitents de l'espectacle segurament no tindran el nombre de representacions necessàries per poder obtenir l'estatut d'intermitent.

Com era d'esperar el festival Electrobeach del Barcarès serà anul·lat. La municipalitat d'Argelers i els organitzadors del festival han anunciat que l'edició d'enguany serà ajornada fins a l'estiu del 2021. Per tant les persones que ja hagin comprat un bitllet per aquest estiu l'hauran de guardar perquè serà vàlid per l'edició de l'any vinent.

Catalunya

A Catalunya Sud, en les últimes 24 hores han mort 107 persones per coronavirus, la xifra més baixa de defuncions en un dia des del 23 de març. El total de víctimes és ara de 3.148 persones.

Regió

A la regió ahir van morir 14 persones més. El nombre total de morts és ara de 195 víctimes. Segons l'ARS ahir es 1009 persones seguien hospitalitzades. Des de l'inici de l'epidèmia 3877 persones han donat positiu al coronavirus a la regió.

Carole Delga ha anunciat que la regió ha rebut més d'un milió de mascares de les 10 milions que s'havien encarregat. Aquest material serà repartit entre els 13 departaments de la regió, i serà destinat als professionals de la salut. En els pròxims dies la regió espera un segon lliurament de mascaretes.

Món

A l'estat francès el Director General de la Salut, Jérôme Salomon, va anunciar el nombre de 10.869 morts. Aquest balanç és provisional ja que no inclou les morts a les Ehpad que no van ser registrades ahir per motius tècnics. Salomon també va destacar el nombre “excepcionalment inèdit” de 7.148 malalts en estat greu. Fet que demostra que l'epidèmia encara és ben activa.

L'Elisi va confirmar ahir que les mesures de confinament s'allargaran més enllà de la data anunciada del 15 d'abril. De moment no s'ha precisat fins quan hauria de durar aquest allargament del confinament. En sabrem més segurament dilluns 13 d'abril amb una nou missatge institucional del president Emmanuel Macron.

El balanç de morts del coronavirus a Europa era ahir de 55.826 víctimes. A escala mundial la pandèmia ha fet fins ara 81 478 morts.
Una nova reunió és prevista avui entre ministres d’Economia i Finances de la zona euro per donar una resposta unitària a l'emergència econòmica que suposa la crisi sanitària. Ahir una primera trobada va acabar sense acord malgrat les 16 hores de reunió. A la reunió d'avui s'intentarà trobar un acord per desblocar un paquet de mesures per a alleujar l’impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus.