Intermitents de l'espectacle preveuen mesos difícils més enllà de la fi del confinament.

El sector de l'espectacle va ser dels primers en partir mesures de confinament i segurament també serà dels últims que podrà tornar a una activitat normal.

Catalunya Nord

Xavier Montserrat
Xavier Montserrat

Espectacles amb públic i confinament no són gens compatibles. Els músics, actors i altres artistes ja fa setmanes que s'han trobat sense treball.
Els artistes estan confinats, veient dia rere dia com es van anul·lant les dates de concerts o espectacles que tenien previstes en els pròxims mesos. Un cop dur per un sector que ja és molt fràgil. Actors i músics depenen directament del nombre de representacions que fan per poder obtenir l'estatut d'intermitent de l'espectacle.
Xavier Montserrat és actor, i actualment no pot treballar. Ens explica el funcionament de les indemnitzacions dels intermitents de l'espectacle.
Xavier Montserrat preveu conseqüències que aniran molt més enllà del moment del confinament: “De dates no n'hi haurà, molts festivals no es faran. El confinament va per llarg, les sales no obriran portes fins al setembre.” Davant d'aquestes perspectives, i si res no canvia, Xavier Montserrat veu impossible tenir les hores suficients per beneficiar de l'estatut d'intermitent.

L’actor Xavier Montserrat explica que té por de les conseqüències de la crisi pel món de l’espectacle: