Bisbes i capellans s'adapten al confinament en aquesta període de Setmana Santa

La missa del diumenge de Pasqua enguany la farà el bisbe en directe per internet.

Catalunya Nord, Rosselló

Tot i que els fidels no es podran reunir aquests dies, el mossèn Joel Adoue considera que la comunió entre tots serà forta en aquest moments difícils.
Enguany les celebracions de setmana santa patiran força de les mesures de confinament en vigor actualment. Les processons s'han anul·lat, les esglésies estan tancades i els capellans han de trobar altres maneres de dirigir-se als fidels.
És per aquest motiu que diumenge passat, el diumenge de Rams, alguns mossèns van pujar al terrat de les esglésies per beneir els rams i els habitants de cada vilatge.
Un dels capellans que s'ha atrevit a muntar al cim de la seua església és el mossèn Joel Adoue, capellà a Ribesaltes. Per ell va ser un moment molt especial com es pot imaginar.
Durant aquest confinament les esglésies són buides. Una situació frustrant pel mossèn que malgrat tot sent la comunió interior dels seus fidels des de les seus llars.
Amb el mossèn Joel Adoue parlem també de les altres cerimònies com els enterraments que s'han de celebrar en condicions molt particulars.

El mossèn de Ribesaltes Joel Adoue explica com l’església s‘adapta al confinament: