Resum diari de la COVID-19 – Dimarts 7 d’abril

Catalunya Nord

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

Les xifres del coronavirus a Catalunya Nord van pujar lleugerament ahir. Ahir el nombre de morts va pujar a 18, és una víctima més en 24 hores. 3 persones més van ser hospitalitzades. En total hi ha 106 hospitalitzacions en curs i 140 persones han pogut tornar a casa després d'haver superat la malaltia.

L’hospital de Puigcerdà registra un increment de pacients de persones no domiciliades a Cerdanya

A la Cerdanya el director de l’Hospital transfronterer ha denunciat que, malgrat el confinament, aquest cap de setmana la majoria dels pacients que havien atès no eren domiciliats a la Cerdanya. Segons el doctor Francesc Bonet, això posa en evidència que malgrat els controls de les policies, la gent segueix anant cap a les segones residències. Actualment a l'hospital de Cerdanya hi ha 13 casos positius i un de sospitós.

Regió

A la regió, segons l'Agència Regional de Salut, ahir hi havien 1065 hospitalitzacions en curs. El nombre de morts és de 172 víctimes des de l'inici de l'epidèmia.
Fins ara s'han detectat més de 3.500 casos positius als hospitals de la regió.

Estat francès

A l'estat francès les xifres de la Covid-19 són dolentes. Ahir el nombre de morts va assolir un augment rècord amb 605 víctimes als hospitals. Afegint les 228 morts a les Ehpad el balanç total en 24 hores va arribar ahir a la xifra de 833 víctimes. El Ministre de la Salut, Olivier Véran, va alertar que encara no estem a la fi del pic epidèmic i que les mesures de confinament han de ser respectades. El Ministre també va anunciar el llançament d'una gran operació de detecció de la Covid-19 a tots els Establiments d'acollida de gent gran dependent, les Ehpad.
El Ministre francès d'economia i finances, Bruno Le Maire va anunciar ahir que el xoc econòmic provocat per la crisi del coronavirus podria ser més fort que el de la crisi econòmica del 2008.
Segons el Ministre, la xifra de creixement anirà més enllà del -2,2% de l'any següent de la crisi.

Catalunya Sud

A Catalunya Sud, després de 4 dies a la baixa, torna a augmentar el nombre de morts i de contagis. En 24 hores van morir 148 pacients ahir i es van registrar uns 1.500 casos positius de més. Les xifres totals de l'epidèmia han pujat a 2.908 morts i 28.323 contagis. Ahir van arribar a Catalunya Sud uns 180.000 test ràpids per detectar la malaltia. Seran destinats en prioritat a les residències de gent gran i al personal sanitari.

Boris Johnson en cures intensives

Al Regne-Unit, el Primer Ministre britànic es troba ara en cures intensives per coronavirus. Boris Johnson, de 55 anys, va ser hospitalitzat diumenge però el seu estat hauria empitjorat. El Primer Ministre ha demanat al Secretari de Relacions Exteriors, Dominic Raab, que el substitueixi mentre estigui hospitalitzat.