Resum diari de la COVID-19 – Dilluns 6 d’abril

Catalunya Nord

Balanç de l’evolució del coronavirus a Catalunya Nord

El coronavirus no ha fet cap més víctima a Catalunya Nord i el balanç es manté estable amb 17 morts segons xifres de l'Agència Regional de Salut. Actualment 103 persones són hospitalitzades a Perpinyà. Aquesta xifra és inferior al nombre de persones que han superat la malaltia, 134 pacients han pogut tornar a casa després d'haver passat un temps a l'hospital.

Falten màscares a la presó de Perpinyà

A la presó de Perpinyà, els vigilants es queixen de no tenir màscares i guants de protecció. També alerten que les famílies de detinguts reclamen més protecció pels presos. Segons la CGT penitenciària, la direcció de la presó només donarà màscares i guants al personal en contacte amb els presos. La CGT alerta que el virus pot passar perfectament d'un servei a un altre i que les mesures de protecció s'han d'aplicar a tot el personal.

Augmenten els casos de violència de gènere

Malgrat les mesures de confinament l'Observatori departamental de violències fetes a les dones segueix actiu. La seua tasca és especialment necessària durant el confinament, ja que s'ha demostrat que els casos de violència de gènere són en clar augment. Les farmàcies s'han convertit en un punt d'atenció a les víctimes. El govern també ha obert un número especial per denunciar una agressió, és el 114 i permet alertar tots els serveis d'emergència.

Andorra farà proves de coronavirus a tothom

El govern d'Andorra ha anunciat que té la intenció de fer la prova d'anticossos del coronavirus a tots els habitants. Ho ha dit el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha precisat que l'objectiu és fer un estudi epidemiològic sobre el grau d'immunitat de la població. A Andorra han mort fins ara 17 persones i s'hi han registrat 466 casos positius.

Catalunya Sud

A Catalunya Sud 123 persones van morir ahir de la Covid-19. Es tracta del quart dia consecutiu de xifres a la baixa. El nombre total de víctimes és de 2.760 des de l'inici de l'epidèmia. El total de casos positius de coronavirus ara és de 26.824, amb 792 de nous detectats.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat que es mantingui el confinament total de la població. Ho va reclamar ahir durant una reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la resta de presidents autonòmics. Una reunió a la qual Sánchez va comunicar la seva voluntat d'allargar l'estat l'alarma durant 15 dies més, fins al 25 d'abril. Sánchez també va anunciar que es repartiran en les pròximes hores un milió de tests per fer proves de detecció de la Covid-19.

Regió

A la regió, ahir van morir 9 persones. Des de l'inici de l'epidèmia a la regió Occitanie 158 persones han perdut la vida. El nombre de casos confirmats de Covid-19 ha pujat a 3.476. A la regió 1.045 persones són encara hospitalitzades.

Món

A l'Estat francès baixa el nombre de morts a causa del coronavirus. Ahir van morir 357 persones, és la xifra més baixa d'ençà d'una setmana. El nombre total de morts a l'estat és de 5.889 des de l'inici de la crisi sanitària.

A l'estat espanyol continua la tendència a la baixa tant en la xifra de nous contagis com en la de víctimes mortals de la Covid-19. Aquest diumenge a l'estat espanyol es van registrar 6.023 nous casos positius i 674 morts.
En total a l'estat espanyol han mort 12.418 persones i més de 130.000 contagis.

Avaluar el nombre de morts del coronavirus no és cosa fàcil. A més no tots els estats apliquen els mateixos recomptes. A l'Estat francès no compten els morts fora dels hospitals, i a l'estat espanyol descompten les víctimes en residències o domicilis que no s'han sotmès al test del Covid-19. Un estudi de l'Imperial College de Londres recull el nombre de contagis en 11 països europeus. Els investigadors concedeixen a Espanya el lideratge en contagis amb prop del 15% de la població afectada. L'estudi afirma que fins a 43 milions de persones podrien ser infectades en aquest països europeus.

Si a Europa es veuen els primers signes de reducció dels contagis, en canvi als Estats Units la Covid-19 està en plena expansió. Les autoritats nord-americanes han comptabilitzat més de 9.100 morts, però encara estan lluny d'arribar al pic de l'epidèmia. L'estat més castigat és Nova York, amb més de 122.000 casos registrats i més de 4.150 morts. El governador de l'estat ha descrit la situació com a "gairebé impossible de gestionar", i ha avisat que el pitjor encara no ha arribat.