Plataforma en línia per contractar obrers agrícoles

Davant la manca de mà d'obra, sovint vinguda de l'estranger, l'estat llança una crida a les persones que s'hagin quedat sense treball per culpa del confinament.

Catalunya Nord

Per garantir un accés a una alimentació sana i de qualitat per a tothom, l'estat crea una plataforma per ajudar els agricultors que necessiten ajuda al camp.
En aquest inici de primavera els agricultors tenen menester de mà d'obra per esclarir arbres fruiters o per collir fruites i verdures.
Cada any en aqueixa temporada els agricultors contractaven treballadors, sovint vinguts de Catalunya Sud o de l'estat espanyol. Però ara, amb el tancament de fronteres, aquest reforç ja no serà disponible. Per aquesta raó l'estat facilitarà la contractació de persones a l'atur i de treballadors en activitat parcial per firmar un contracte de treball temporal amb un pagès situat a prop del seu lloc de residència.
Des d'ara Pôle Emploi reuneix totes les demandes per posar en relació treballadors i agricultors. L'estat recorda que és obligatori de passar per aquesta plataforma per obtenir un contracte.
Més informació al www.pole-emploi.fr.