Resum diari de la COVID-19 – Progressió dels casos positius a Cerdanya

Catalunya Nord

Les xifres del coronavirus a Catalunya Nord segueixen en augment constant. Ahir una persona més va morir a l'hospital de Perpinyà. El nombre total de víctimes és ara de 12 morts i de 126 hospitalitzacions en curs. Fins ara 59 persones han superat la malaltia i han pogut tornar a casa.

A la Cerdanya el nombre de casos positius està en forta progressió. Fa un poc més d'una setmana us informàvem del primer cas positiu a l'Hospital transfronterer de Puigcerdà. Ara ja es compten 12 pacients ingressats amb CODIV-19 i 1 cas en observació. Des de l'inici de l'epidèmia 22 persones han donat positiu al coronavirus a la Cerdanya.

Proxims dies determinants

L'Agència Regional de Salut (ARS) alerta que els pròxims dies seran determinants en la lluita contra l'epidèmia de Covid-19. S'espera una gran afluència de pacients als establiments de salut. Davant d'aquesta situació l'ARS torna a llançar una crida a la mobilització de professionals de salut voluntaris. Es cerquen estudiants, professionals actius o jubilats del sector sanitari que puguin venir a reforçar els afectius que ja treballen als hospitals o en establiments medico-socials de la regió.

A la regió ahir van morir 9 persones. Segons l'Agència Regional de Salut han perdut la vida 81 persones per 2126 persones diagnosticades positiu a la Covid-19.

El Prefecte dels Pirineus-Orientals ha anunciat un allargament del període del toc de queda de dues setmanes. Fins al 15 d'abril a Perpinyà es mantindrà la prohibició de circular entre les 8 del vespre i les 6 de la matinada.

La Prefectura ha anunciat que la validesa dels permisos de residència pels estrangers en situació regular serà allargada de 90 dies. Una mesura que l'estat pren per garantir els drets que corresponen al títol de residència, en particular el dret de treballar i de beneficiar de drets socials.

Catalunya Sud

Catalunya Sud va registrar ahir les pitjor dades des de l'inici de l'epidèmia. Van morir 262 persones i es van confirmar 2616 casos positius de més. El balanç total indica que han mort a Catalunya Sud 1.672 persones fins ara i que prop de 19.000 han donat positiu.
Segons l'epidemiòleg Oriol Mitjà, prop de 350.000 catalans ja haurien passat el coronavirus, sense saber-ho. Recordem que es pot ser positiu al coronavirus sense tenir símptomes massa forts. Això fa que només s'haurien detectat un 4% dels casos reals a Catalunya. Però el risc és ben real, ja que després d'haver superat la malaltia un pacient encara és contagiós durant 15 dies de mitjana.

Andorra

El nombre de víctimes a Andorra és de 8 morts i 370 casos positius fins ara. Unes xifres en augment que s'expliquen per l’increment de proves que es fan als pacients. Proporcionalment Andorra ha superat Alemanya i Corea del Sud en nombre de test a la seua població. A Andorra van arribar ahir un grup de metges cubans per donar un cop de mà als hospitals. Són 12 metges i 27 infermers, tots experts en ventilació mecànica, que han estat enviats en un gest de solidaritat del govern cubà.

Món

Les dades a l'estat francès tampoc són bones. Ahir es va registrar l'augment més fort en nombre de defuncions des de l'inici de l'epidèmia amb 418 víctimes. Ahir a escala estatal es va passar la barra dels 3000 morts. El nombre total d'hospitalitzacions és avui de 21 000.
Segons l'OMS ja han mort 35 000 persones del coronavirus a tot el món en 183 països. La contagió segueix en plena expansió amb més de 700 000 casos confirmats.
Als Estats Units el coronavirus s'escampa molt ràpidament. Fins ara més de 143 000 persones han donat positiu a les proves i més de 2500 han mort de la malaltia. Donald Trump va assegurar ahir que el pic de la malaltia podria arribar d'aquí a 15 dies. Mentrestant s'han allargat les mesures de distanciament social fins al 30 d'abril.