Resum diari de la COVID-19 – 265 persones multades a Perpinyà

Catalunya Nord

| Captura Internet

Darrer balanç a Catalunya Nord

Catalunya Nord ha superat la barra dels 10 morts per coronavirus aquest cap de setmana. Segons el darrer butlletí de l'Agència Regional de Salut, el nombre de víctimes és d’ 11 des de l'inici de la crisi. 128 malalts són hospitalitzats actualment, 33 dels quals 33 es troben en reanimació. 50 persones han superat la malaltia i han pogut tornar a casa. A la regió han mort 72 persones i el nombre de casos diagnosticats positius ha passat els 2000.

A la Cerdanya i al Capcir diversos centre Covid-19 han obert en els darrers dies.
Els Angles, Font Romeu o encara Oceja tenen centres habilitats a atendre els pacients amb símptomes sospitosos. Al Pol Sanitari Cerdà d'Err s'hi acolliran fins a 17 pacients contaminats en fase de postinfecció. El batlle d'Oceja alertava la setmana passada que a la Cerdanya la situació ha pres un caràcter epidèmic. Roger Ciurana atribuïa la propagació del coronavirus a la població de Barcelona que va pujar per passar el confinament a la Cerdanya.

Confinament allargat de 15 dies

El període de confinament ha estat allargat de 15 dies a l'estat francès. Aquesta data no és definitiva i es podria allargar encara si la situació sanitària ho exigeix. Ho va anunciar el Primer ministre, Edouard Philippe, que va alertar divendres que només estem a l'inici de l'onada epidèmica. Per tant fins el 15 d'abril es mantindran totes les mesures de confinament per frenar l'expansió del coronavirus.

Multes a Perpinyà

Aquestes mesures no sempre són respectades. El batlle de Perpinyà ha revelat, a través de les xarxes socials, que la policia municipal havia multat fins ara 265 persones per no haver respectat el toc de queda. Justament l'estat ha decidit augmentar les multes per no respecte del confinament. La primera multa es manté a 135€. En cas de reincidència al cap de 15 dies, la multa serà de 200€ que podrien pujar als 450€ si no es paga a temps. I en cas de tenir 3 multes per no respectar el confinament en un termini de 30 dies, la multa seria de 3750€ i 6 mesos de presó.

Restriccions en la distribució del correu

Els carters de La Poste només portaran el correu 3 dies a la setmana a partir d'avui. La Poste ha pres aquestes mesures per respectar les recomanacions de la medicina del treball tot mantenint la distribució del correu. Per tant ja no es distribuirà més el correu els dilluns, dimarts i dissabte.

Catalunya Sud

A Catalunya Sud, després de 3 dies de xifres de contaminació a la baixa, ahir el nombre de morts i de contaminats va tornar a pujar. Segons l'última actualització del Departament de Salut de la Generalitat, aquest diumenge es van registrar 184 morts i 1.131 casos positius. En total hi ha 16.157 contagiats i 1.410 morts.

La diputada d’ERC al congrés espanyol, Montse Bassa, germana de Dolors Bassa, es troba hospitalitzada a Figueres des de dijous. Ha donat positiu per coronavirus després de tenir símptomes com tos i febre.

Món

L'Organització Mundial de la Salut segueix informant de l'impacte del coronavirus a escala mundial. Fins ara la Covid-19 ha fet 31 000 morts i ha infectat 667.000 persones, unes xifres en constant augment. L'epidèmia ha tocat fins ara 183 països, el més afectat és Itàlia que ja ha superat les 10.000 defuncions i aquesta setmana podria arribar als 100.000 casos positius.

A l'Estat Francès l'epidèmia del coronavirus ja ha fet 2.606 morts. Segons l'últim balanç presentat ahir pel Director General de Salut, Jérôme Salomon, la malaltia ja ha infectat més de 40 000 persones. Aquest recompte només recull el nombre de morts als hospitals, no pren en compte les persones que moren a casa o en cases de jubilats. Quant a l'expansió de la Covid-19 les xifres oficials només prenen en compte les persones que han donat positiu a les proves, uns testos que només es fan als pacients més greus.

El nombre de víctimes és estable a l'estat espanyol.Segons dades d'aquest diumenge, en 24.00 h van morir 838 persones. El nombre total de víctimes des de l'inici de l'epidèmia és de 6.528 morts. Fins ara el nombre de casos positius de Covid-19 és de 78.797

Avui entra en vigor a l'estat espanyol el confinament total amb permís retribuït. Aquesta mesura aprovada en consell de ministres s'aplicarà durant dues setmanes.

En aquest període només podran sortir de casa els "treballadors dels serveis essencials", és a dir els qui estan implicats en l'atenció sanitària i persones vulnerables i en l'alimentació i la higiene. També es garanteix el transport i la seguretat.

Els Estats Units, és el país amb més casos diagnosticats amb prop de 117.000 contagis de coronavirus. L'Estat de Nova York és un dels principals focus de coronavirus al país. Donald Trump es resisteix en posar en quarantena aquest estat on es concentren la meitat de positius de Covid-19. La ciutat de Nova York ja ha imposat mesures restrictives per evitar el contacte social, unes mesures poc respectades.