Resum diari del COVID-19 – Un laboratori de Perpinyà cerca alcohol per fabricar més gel hidroalcohòlic

Catalunya Nord

El balanç del divendres

Una nova víctima mortal del Covid-19 ahir a Catalunya Nord, el total és ara de 9 morts. Hi ha 113 persones hospitalitzades, de les quals 32 en reanimació. 37 persones han pogut tornar a casa-

A la regió Occitanie, el nombre de morts és de 61, o 186 persones en reanimació.
Els departaments de l’Arieja, el Gers, el Lot, i la Lozère de moment no ha comptabilitzat cap víctima mortal.

A Catalunya Sud, es compten 192 morts en un sol dia, i 1 323 nous casos detectats. Des de l’inici de la pandèmia ja an mort 1 070 persones i Catalunya, i hi ha més de 14 000 persones contagiades, de les quals 1 324 en estat greu.

Mercats oberts

A Perpinyà, el batlle ha obtingut l’autorització d’obrir pels mercats de la plaça de la República, Molí de Vent, plaça de Bèlgica, així com el mercat cobert del vral Vauban, les Halles. Els serveis municipals vigilaran que es respecten estrictament les regles de seguretat.

El Banc Alimentari de Catalunya Nord cerca locals

El Banc Alimentari de Catalunya Nord que durant tot l’any subministra alimentació i productes de primera necessitat per les associacions que ajuden persones en dificultat fa una crida per trobar punts de distribució. La situació més tensa és a Perpinyà i al Vallespir.

Un laboratori de Perpinyà cerca alcohol per fabricar més gel hidroalcohòlic

El laboratori Roig de Perpinyà, que fabrica habitualment productes cosmètics i bio, es proposa utilitzar el seu material per fer gel hidroalcohòlic.Però de moment es troba amb una maca d’alcohol de 96º per poder continuar fabricant aquest producte que ha esdevingut tan important.