Resum diari del COVID-19 – Alliberaments anticipats a la presó de Perpinyà

Catalunya Nord

| Ministère de la Justice

Nova víctima del Coronavirus a Catalunya Nord

Nova víctima del Coronavirus a Catalunya Nord.EL balanç és ara de 8 morts i 110 persones hospitalitzades. L'Agència Regional de Salut també informa que fins ara 30 pacients han pogut sortir de l'hospital després d'haver superat la malaltia.

A la regió Occitanie el nombre de morts s'eleva a 54. El darrer balanç fet públic per l'ARS indica que el nombre de casos positius a la regió ha pujat a 1285.

Catalunya Sud va patir ahir el dia amb més defuncions amb 208 víctimes. En total, l'epidèmia de coronavirus ha causat la mort de 880 persones a Catalunya, d'un total de 12.940 contagiats. D'aquests, 2.248 són professionals sanitaris.

Andorra va superar ahir els 200 casos positius. El principat també va anunciar una nova víctima, un home de 88 anys que va morir dimarts. El nombre de morts a Andorra és de 3 des de l'inici de l'epidèmia. El Ministre andorrà de salut ha demanat ajuda a professionals de salut de Rússia, França i Israel per fer front a l'epidèmia.

La corba de víctimes del Covid-19 és en constant augment a l'estat francès. Només ahir van morir 365 persones, una alça d'un 27% en 24 hores. La víctima més jove era una adolescent de 16 anys. Al llarg del dia podríem arribar a la xifra de 30 000 casos confirmats. De moment 1696 persones han mort del coronavirus a l'estat francès.

Mascares de protecció caducades pels infermers liberals

Des de l'inici de l'epidèmia podem sentir queixes dels professionals de salut que manquen de material. Metges o infermers encara reclamen més màscares. Aquesta setmana els infermers liberals de Tuïr, Llupià i Trullars s'han queixat per haver rebut mascares caducades des del 2009. Fins i tot algunes màscares tenien marques de floridura. El cas dels infermers liberals dels Aspres és només un exemple d'una situació que afecta els infermers de tot el departament.

Un hotel de Perpinyà requisat per acollir persones que presentin un risc de contagi

Ahir es va estrenar a Perpinyà un nou centre d'acollida per persones que presentin un risc de contagi del Covid-19. Per evitar que un individu pugui transmetre la malaltia als seus familiars, la Prefectura ha obert lloc d'aïllament en un hotel de Perpinyà. S'hi poden allotjar persones que siguin considerades de risc, però també permet alliberar llits de l'hospital per pacients que estiguin a punt de superar la malaltia.
Fins ara 35 malalts han estat transferits en aquest hotel del sud de Perpinyà.

Les ajudes socials renovades automàticament

La CAF (Caisse d'allocation familiale) dels Pirineus Orientals va assegurar ahir que totes les ajudes socials seran atorgades com previst durant tota la durada de la crisi sanitària. En un comunicat la CAF va precisar que fins i tot les persones que no puguin renovar llur declaració trimestral tindran les prestacions automàticament renovades.

Alliberaments anticipats a la presó de Perpinyà

La presó de Perpinyà alliberarà de manera anticipada uns 40 presos per evitar la propagació del coronavirus. Els sindicats de vigilants recorden que a la presó de Perpinyà hi ha actualment 730 presos per 550 places. Amb aquests alliberaments anticipats es buidaria una part de la presó que serà reservada pels casos positius al coronavirus. Seguint aquesta línia el Ministeri de Justícia francès té la intenció d'alliberar uns 5000 detinguts a tot l'estat. La Generalitat de Catalunya també aplica aquesta mesura. Més de la meitat dels presos en tercer grau estan passant el confinament pel coronavirus al seu domicili.