Els restauradors creuen els dits perquè aquest tancament forçat no acabi essent definitiu

“Hi ha bastantes pèrdues. Ja hi ha una part que s’ha tirat a les escombraries”

Catalunya Nord, Perpinyà

L'impacte de l'epidèmia del Covid-19 sobre l'economia no fa cap dubte.
Entre els sectors més perjudicats hi ha el de la restauració. Bars i restaurants van ser entre els primers en patir les conseqüències de les mesures de confinament. La restauració ràpida s'ha adaptat prou bé a les circumstàncies limitant-se a la venda per a emportar que és encara permesa. Però la majoria de restaurants s'han vist obligats a tancar del dia per l'endemà. Aqueixa situació arriba després d'un 2019 complicat per les mobilitzacions socials i una activitat fluixa a l'hivern. Els restauradors esperaven la primavera amb candeletes per un retorn de l'activitat.
El restaurant La Figuera de Perpinyà posava moltes esperances en la seua Festa del Cava. Però en aquest context l'esdeveniment serà anul·lat. Un cop dur per Joan Roure, propietari del restaurant. El confinament l'ha agafat a l'Illa de la Reunió on era de vacances.


Amb ell parlem de com es viu el confinament en aquest territori d'ultramar. Joan Roure explica en quina situació es troba el seu restaurant davant d'aquesta situació d'excepció.