Satisfacció a la festa del Tren Groc: el futur de la línia està assegurat pels propers 8 anys.

Tren groc
Tren groc | Captura

La quarta festa del tren groc va tenir lloc el dissabte 9 de juny a Vilafranca de Conflent. Fins ara organitzada pel comitè d’usuaris, aquesta edició s’en ha encarregat els comitès d’empreses dels xeminots del Llenguadoc Rosselló.
Abans del dinar i del concert el debat reunia a la taula Sebastien Mourgues, secretari regional CGT, Frédérique Lis, referent de la «République en Marche», Jordi Bartoli del comité d’usuaris del Tren Groc i Jean~Luc Gibelin, vicepresident de la Regió Occitània encarregat dels transport. Davant un public majoritàriament afí als partits d’esquerrres, Frederique Lis, també elegida municipal a Montlluís no ho ha tingut fàcil però ha defensat la necessitat del tren pel pirineu catalá.
Per Jean-Luc Gibelin, no hi ha petites línies perquè no hi ha petits territoris ni petita gent, la voluntat de la regió de demanar com més aviat millor el TGV no és per ells contradictòria però deixarà espais pels trens regionals. Els assistents eren d’accord sobre la necessitat de mantenir el tren groc com a servei public el seu futur va lligat amb la propera reunió aquest més de juny entre la SNCF, l’Estat i la Regió i el que dirà la llei LOM (Llei d’Orientació sobre la Mobilitat) que sortirà a la tardor 2018.

Àudio► Reportatge.