Resum diari del COVID-19 - Primeres multes per circular sense autorització

Catalunya Nord

COID-19 - Primeres multes per circular sense autorització

Els casos de coronavirus es multipliquen ràpidament a Catalunya Nord. L’Agència Regional de Salut va donar la xifra de 26 casos positius als Pirineus Orientals.
El nombre de malalts a la regió és ara de 389 infectats, un centenar d’entre elles són actualment hospitalitzades. El coronavirus va fer 5 morts més ahir a la regió. El nombre de víctimes és doncs de 10 morts segons el darrer balanç de l’ARS.

Davant d’aquestes xifres preocupants, la Prefectura insisteix en demanar que es respectin les mesures de confinament. Ahir el Prefecte va acompanyar policies i gendarmes en diversos controls a les carreteres. Tal com era anunciat ahir els agents van començar a multar les persones que sortien al carrer sense motiu.Ahir van ser prop d’un centenar de persones que van ser multades.
La majoria no tenien justificatiu o els gendarmes van considerar que el justificatiu no eren vàlids.
Recordem que només es permet sortir de casa per anar a treballar si el teletreball no és possible, es permet sortir per comprar aliments i medicaments, per cuidar una persona vulnerable, per sortir a passejar el ca o per practicar activitat física, sempre a proximitat del vostre domicili. En cas de no respectar aqueixes consignes els agents us podran multar amb 135 €, unes multes que podrien pujar, en els pròxims dies, fins als 345 €.

Els agents ahir també van multar 3 bars i restaurants que estaven oberts tot i la prohibició. La Prefectura considera que no és normal que ahir al matí es comptabilitzessin més de 1000 vehicles per hora al pont Aragó.

El llac de Vilanova de la Raó va ser tancat ahir, per la forta afluència de gent. Malgrat el confinament en vigor, molta gent va anar a caminar, a passejar el ca o a seure a la vora del llac de Vilanova. La gendarmeria va finalment evacuar les persones presents seguint una ordre municipal. Avui unes barreres tallen el pas al llac de Vilanova de la Rao i qui infringeixi aquesta prohibició s'arrisca a una multa.

El coronavirus ha entrat a l'ajuntament de Toluges. El batlle, Jean Roque, va informar ahir que tant ell com dos elegits més i onze agents municipals han decidit aplicar-se mesures d'aïllament després d'haver estat en contacte amb un agent que presenta símptomes de coronavirus.
Roque va precisar ahir que cap d'ells no presentava signes inquietants. Així i tot han decidit prendre mesures de precaució seguint les recomanacions sanitàries. Els elegits seguiran exercint llur funció des de casa a l'espera de tenir resultats.

Nou robatori al centre de distribució dels Restaurants del Cor al barri de l'Alt Vernet de Perpinyà. Uns individus van entrar ahir als locals de l'associació i es van emportar 850 quilos de mercaderia, aliments i estocs de gel hidroalcohòlic.
Des dels Restaurants del Cor ja estan farts de la situació. És el segon robatori des de l'inici de l'any. I es produeix en un moment de restriccions particularment difícil de suportar per les persones més necessitades.

Els carters de Perpinyà i Portvendres no haurien de treballar avui per la manca de mesures posades a disposició per La Poste per fer front al coronavirus.
Ahir ja van ser els carters de Prada, Tuïr, Ceret i Ribesaltes que van deixar de treballar. La CGT denuncia que La Poste no dóna màscares ni gel hidroalcohòlic als carters malgrat que aquests estiguin en contacte directe amb la població.